Derfor burde du vurdere et billån uten sikkerhet

Kategori: Lån, Publisert 1. september 2020.

Er du på utkikk etter finansiering til å kjøpe bil fra 5000-350 000 kroner? Sliter du med å stille egenkapital for billånet? Er du ukomfortabel med at banken tar pant i bilen din? Da kan et billån uten sikkerhet og uten pant være noe for deg!

Billån med sikkerhet

Mange som er på utkikk etter billån nå til dags sliter ofte med å stille egenkapital for lånet. Mange store banker slik som SpareBank 1 og Skandiabanken ser gjerne at du stiller 20-35% i egenkapital om du har lyst å kjøpe en bil til den laveste renten bankene kan tilby. Lånet kan brukes kun til finansiering av salgsprisen, noe som betyr at du ikke kan låne mer enn det som fremgår av kjøpskontrakten. Det kreves også at du må ha full kaskoforsikring. I tillegg vil banken ta pant i bilen du ønsker å kjøpe. Forbrukere har ulike preferanser og det er ikke alltid du har lyst at banken tar pant i bilen din.

Billån uten sikkerhet

Hvis du ikke ønsker at banken tar pant i bilen din så burde du vurdere å søke om et billån uten pant og uten egenkapital. Det er flere banker som finansierer billån uten sikkerhet. De fleste bankene tilbyr billån uten sikkerhet opp til 500 000 kroner. Du kan også velge hvilken forsikring du skal ha på bilen. Nedsiden med et billån uten sikkerhet er at renten du betaler er noe høyere enn den ellers ville ha vært med en billån med sikkerhet. Du bør også nedbetale lånet innen 5 år før bilen synker i verdi. Det er derfor viktig at du har kontroll på finansene dine før du eventuelt søker om et billån uten sikkerhet og uten pant.