8 grunner til at du burde bruke et kredittkort

Kategori: Kredittkort, Publisert 15. september 2020.

Kredittkort har fått mye negativ omtale i de siste årene, men er det virkelig så ille? Et kredittkort fungerer slik at hver gang du bruker kortet så låner du penger av banken. Så lenge du nedbetaler den utestående balansen innen 45 dager (noen ganger 52 dager) så er det så å si gratis å bruke kortet. Denne perioden er ofte referert til som den rentefrie perioden. Hvis du ikke innfrir den utestående balansen innen denne rentefrie perioden så vil banken ta seg betalt, da i form av rentekostnander. Hvorfor tenker gjerne du? Vel, den effektive renten du betaler for "vanlige" kredittkort ligger et sted mellom 20-30%!

Hvorfor bør du bruke et kredittkort?

Til tross for alle "skrekkhistoriene" som har blitt vist på Luksusfellen så er faktisk et kredittkort et svært nyttig verktøy som kan gi deg masse fordeler, tro det eller ei!

Her er 8 grunner til at du burde eie et kredittkort:

1. Økt sjanse for billigere lån

Hver gang du bruker et kredittkort så etterlater du deg et fotavtrykk. Det kommer en tid der hvor du må søke om lån, enten i form av boliglån eller andre typer lån, og da kommer det godt med at du har en del "fotavtrykk" å vise til.

Med andre ord, flittig og kontrollert brukt av kredittkort kan hjelpe deg med å bygge opp en god kreditt historie, noe som kan hjelpe deg med å få et billigere forbrukslån på et senere tidspunkt.

2. Cashback

Enkelte kredittkort slik som 365privat eller re:member gir deg cashback hver gang du drar kortet(som oftest i utvalgte butikker). Hvor mye du får i cashback varierer fra kort til kort. Her er det faktisk mye penger å spare!

3. Fordeler

I tillegg til cashback så finnes det også kort som har andre fordeler slik som rabatter, belønninger og til med air miles. Fordelen med å bruke et slik kort er at du kan faktisk spare penger så lenge du er vet hvilke butikker eller bensinstasjoner som tilbyr disse rabattene.

4. Penger for "rainy days"

Hvis vi skulle satt vekk en krone for hver gang det regnet i Bergen så hadde vi hatt en sunn sparekonto. Med "rainy days" så snakker vi om nødsituasjoner hvor du trenger ekstra penger. Hva skjer hvis kjøleskapet blitt ødelagt i morgen? Det å ha et kredittkort gir en ekstra trygghet i tilfelle en uforventet situasjon skulle dukke opp. Så lenge du har god kontroll på privatøkonomien så er det ingen grunn til at "Herr Plastikk" ikke kan redde dagen!

5. Shopping

Flere og flere av oss kjøper ting på nettet, enten det er sko eller en ny mobiltelefon. Ikke bare er det lett å bruke et kredittkort når du skal betale, men det er også sikkert ettersom de fleste kredittkort har både kjøps- og tyveriforsikring.

6. Økonomistyring (ja, helt seriøst!)

Hver gang du betaler med et kort, enten det er et kredittkort eller debetkort, så blir salget lagret som en transaksjon inne på nettbanken din. Ved å bruke et kredittkort så blir det enklere for deg å få en god oversikt over hva som går ut hver måned. Basert på denne informasjon så kan du velge å sette opp et budsjett.

7. Reiseforsikring

De fleste gode kredittkort tilbyr reiseforsikring hvis halvparten av reisen er betalt med kredittkortet. Hvorfor er det gunstig? Vel, du slipper å kjøpe ekstra reiseforsikring og kan dermed bruke pengene på noe annet. Ennå bedre, du kan sette pengene inn på en sparekonto!

8. Akseptert over hele verden


I disse dager så skjer alt på nett, og da mener vi alt! Ettersom både Visa og MasterCard er akseptert over hele verden, noe som vil si at du alltid har tilgang på penger, uansett hvor du er! Dette er spesielt gunstig for deg som er mye ute og reiser.

Burde jeg skaffe meg et kredittkort?

Det enkle svaret er ja, men kun om du klarer å betale regningene dine i tide og klarer å dra god nytte av fordelene som et kredittkort kan tilby.

Hvis du likevel ønsker å bli kvitt kredittkortgjeld kan du legge inn en uforpliktende søknad hos Forsetify og refinansiere gjelden med sikkerhet i din bolig. Søk her: www.forsetify.no