7 merkelig måter du kan spare penger

Kategori: Sparing, Publisert 15. september 2020.

Det hender at man av og til må være litt forsiktig med hvordan man bruker pengene man tjener. Hvis du er en av de som er i sparemodus så burde du lese disse 7 punktene ekstra nøye.

Her er 7 merkelige måter du kan spare penger på:

1.) Kjøp varer i bulk

Du har sikkert hørt om nordmenn som drar på "harrytur" til Sverige for å handle mat. Du kan kjøre over grensen, fyll opp bilen med masse mat og dra tilbake med sparte penger fremdeles i lommeboka. Det høres kanskje merkelig ut, men konseptet i seg selv er genialt.

Å kjøpe i bulk fungerer best for varer som enten har lang utløpsdato eller ikke har noe utløpsdato i det hele tatt, slik som tannkrem, dusjsåpe, toalettpapir, hermetisert mat, eller frysevarer om du har plass i fryseren din. Med å handle varer du ville ha kjøpt uansett kan du spare tusenvis av kroner i året. Bare husk å ikke gå for langt å kjøpe for mye mat så du blir nødt til å kaste det, eller kjøpe varer du egentlig ikke trenger, da sparte penger forsvinner om du må kaste varer istedet for å spise/bruke de.

2.) Dropp sukkeret

I en undersøkelse gjennomført i av Emory School of Medicine viste det seg at enkelte amerikanere (nordmenn har riktignok et sunnere kosthold enn de fleste amerikanere) får i seg 46 teskjeer med sukker hver eneste dag. Ikke bare er det helseskadelig og dyrt for helsevesenet, men det er også dyrt å kjøpe sukker.

Hvis du drikker kaffen uten sukker så kan du faktisk spare nesten 200 kroner i året. Verdt å vurdere?

3.) Kjøp mat som snart går ut på dato

De fleste av oss som kjøper varer er på utkikk etter de varene som har lengst utløpsdato. Hva med å kjøpe varer som nesten har gått ut på dato? De fleste butikker vil sette ned prisene på varer som snart går ut på dato. De fleste av disse varene kan trygt konsumeres selv etter at de har gått ut på dato. Bruk nesen din så finner du fort ut om varene fremdeles kan konsumeres.

4.) Ta dusjsåpe og toalettpapir fra hotellet

Er du mye ute og reiser? De fleste hotell vil ha gratis dusjsåpe og toalettpapir (forhåpentligvis). Hvorfor ikke ta med deg et par prøver som du kan bruke hjemme? Med nok reisedøgn så skal du se at du fort slipper å kjøpe disse produktene selv. Penger spart!

5.) Lag din egen kaffe

En kopp kaffe kan lett koste deg 30-40 kroner hver dag. Hvorfor ikke bruke de pengene på å lage din egen kaffe? Det er en god grunn til at Statoil prøvde å kutte ut gratis kaffe til offshoreansatte.

Finn, kjøp og lag akkurat den kaffen du liker best og spar penger!

6.) Bruk gratis internett

I disse dager finner du gratis internett i hver krik og krok i Norge. Hvorfor ikke kaste ut bredbåndsabonnementet som koster deg 500 kroner i måneden? Du kan faktisk klare deg ved å bruke gratis internett som du finner ute sammen med ditt mobilinternett du betaler for uansett. Ikke bare sparer du penger, men du blir også bedre kjent med byen din.

7.) Spis mindre

Nå snakker vi ikke om å sulte, heller om å spise mindre. Hvis du bruker mesteparten av pengene dine på mat så er det mulig du burde kutte ned litt. Hva med å velge billigere matvarer? Kutte ut brusen og heller drikke vann?

Noen av disse metodene høres kanskje litt merkelig ut, og det er mulig det ikke passer din livsstil. Men noen ganger så man ta i bruk merkelige metoder for å spare litt ekstra! En trofast måte å spare penger på er med å refinansiere eksisterende lån, noe du kan gjøre på forsetify.no. Hvor mye kan du låne? Send en søknad til flere banker, så du kan velge det beste tilbudet for deg!

Har du en litt merkelig måte du har spart penger på? Del gjerne med oss!