5 finansielle milepæler du må oppnå før du passerer 30 år

Kategori: Sparing, Publisert 8. september 2020.

Mange sier at livet begynner når du passerer 30 år og det er kanskje sant. Det som skal være sikkert er at det er mye som skal falle på plass før du passerer 30 år, både økonomisk og personlig. Vi har tatt en nærmere titt på 5 finansielle milepæler som du burde oppnå før du passerer det magiske tallet:

1. Økonomisk uavhengighet

Hvis du er 29 år og fremdeles mottar ukepenger fra foreldrene dine så er det noe som ikke stemmer. I Norge er det vanlig at man blir økonomisk uavhengig i begynnelsen av 20-årene, av og til tidligere. For å oppnå økonomisk uavhengighet må du komme deg i fast jobb. Sliter du med å finne deg jobb? Ta en titt på Finn.no.

2. Pensjonssparing

Ideelt sett så skal du kunne sette vekk en tredjedel av lønnen din hver måned. Det er viktig å begynne med pensjonssparing på et tidlig tidspunkt og sørge for at du holder deg til planen. Har du ikke begynt å spare for pensjonen? Da er det på tide å komme i gang!

3. God kreditthistorie

I disse dager er det lett å få kreditt. Uheldigvis så er det nesten like lett å ende opp med betalingsanmerkninger. Det skal ikke mange avdragene til før du får en betalingsanmerkning som bankene sent vil glemme. Sørg for at du har en god kreditt historie. Ikke bare vil dette hjelpe deg når du skal søke om lån eller refinansiering hos banker eller låneformidlere som forsetify.no, men du vil også få en lavere rentekostnad om bankene ser at du er en stabil og trygg betaler.

4. Sett opp sparekonto for "rainy days"

Tommelfingerregelen er at du burde ha nok penger til å dekke dine månedlige utgifter for en periode på 6-12 måneder. Denne sparekontoen er kun for uforutsette utgifter som må betales. Hvis du tjener 20 000 kroner hver måned så burde du ha som mål og alltid ha 100 000 kroner på denne kontoen. Dette er for å slippe å ta gjeld for å dekke levekostnader dersom du for eksempel mister jobben.

5. Kjøpe eiendom

Dersom du leier bolig betaler du mye i husleie. Det du egentlig gjør er at du betaler ned huslånet til huseieren, slik at huseieren kommer nærmere å være gjeldsfri og får økt formue. Før du passerer 30 år så burde du sørge for at du har penger nok til egenandel til å kjøpe din egen bolig. Jo raskere du kommer deg inn på boligmarkedet, jo raskere kan du heller begynne å bygge din egen formue. Du kan søke om boliglån hos forsetify.no og se hvor mye du kan låne, og til hvilken rente så du kan sammenligne med husleien din for å se hvor mye du kan tjene over tid med å kjøpe en bolig over å leie.

På slutten av dagen så er det viktigste at du setter deg mål og jobber knallhardt. Ved å jobbe målrettet mot målene dine så skal du se at du klarer å innfri alle de finansielle milepælene og mer!