5 enkle sparetips for deg som har lyst å spare penger

Kategori: Sparing, Publisert 4. oktober 2020.

Å spare penger er noe de fleste ikke liker ettersom det kan være tidkrevende og det krever en viss disiplin. Når du sparer så kan du ikke kan shoppe like mye, og i all hovedsak, bruke like mye penger som du har gjort før. Her er 5 enkle sparetips for deg som har lyst å spare penger:

1 ) Begynn i det små

Det er faktisk lettere å begynne i det små når det gjelder å spare penger. Til å begynne med så burde du sette 5 til 10% av inntekten din på sparekontoen hver måned. Du trenger ikke å spare flere tusen hver måned til å begynne med. Bare det å starte å spare noen få hundrelapper vil få deg til å tenke på sparing. Vær disiplinert så vil sparesummen øke etter hvert som du ser sparekontoen vokse!

2 ) Kutt kostnader der det er mulig

Sliter du med å kutte kostnader? La oss ta en nærmere titt på morgenrutinene dine. Er det mulig å kjøpe en billigere tannkrem, shampoo eller conditioner? Trenger du virkelig en dyr sunblock? I forbrukertester vil du ofte se at billigere merker kommer like bra ut som de dyrere merkene. Husk også at det er mulig å ta med din egen lunsj og kaffe på jobb. Det er de små tingene som utgjør de største forskjellene.

3 ) Begynn tidlig

Folk som tenker at det er for sent å begynne og spare ender som regel opp med og ikke spare noe i det hele tatt. Ta grep i dag! Husk, når det gjelder å spare penger så er det viktig å komme raskt i gang. Jo raskere du starter å spare, jo raskere har du spart opp en buffer.

4 ) Etabler en støttegruppe

Det høres kanskje unødvendig ut, men forskning har gjentatte ganger vist at enhver aktivitet som krever viljestyrke utføres best i samarbeid med andre. Sitt deg ned med noe venner og sett opp et felles mål. Et felles mål kan være at alle skal spare 50 000 kroner på ett år. Sørg for at dere pusher hverandre i riktig retning. Når dere har nådd målet burde dere sette dere ned og feire hverandre!

5 ) Vær forsiktig med kredittkortet

Ikke misbruk kredittkortet ditt. Den verste typen gjeld er kredittkortgjeld og smålån ettersom renten normalt sett er veldig høy. Dette er en av de vanligste grunnene til at folk ikke klarer å spare penger. Du burde se på det å spare penger som en investering i fremtiden din. Ved å starte umiddelbart og være disiplinert så vil du kunne nå langt!

Om du havner på bakfoten er ikke alt tapt. Dersom du har forbrukslån eller kredittkort kan du få de refinansiert så du kan få kontroll på økonomien. Søk refinansiering på forsetify.no så skal vi prøve å hjelpe deg så godt vi kan!