Artikler

12. oktober 2020 Lån

7 ting du kan gjøre med 100 000 kroner

Det er et hav av muligheter for hva du kan gjøre med 100000 kroner så slipp fantasien løs! Din personlige og økonomiske situasjon vil bestemme hva som passer best for deg så her skal vi foreslå 7 alternativer, både trygge, mer risikable, kjedelige og spenningsfylte. Vil du nyte pengene og slå deg løs, investere i fremtiden eller gi det bort? Valget er ditt!

8. oktober 2020 Sparing

En krone her og En krone der

Enten du vil spare til en bedre ferie neste år, eller bare ønsker litt mer å rutte med hver måned, så kan det være nyttig med gode idéer for hvordan du kan stramme inn forbruket i hverdagen. Vi er alle skyldige i å bruke penger unødvendig til tider, og for mange kan store beløp forsvinne av ren vane. Vaner som å spise lunsj på kafé hver dag, handle på tom mage, kjøpe masse klær på salg og bare spise brød fra det åpne bakeri, kan bli dyrt i lengden. Her kan du lese mange tips for hvordan du enkelt kan spare penger hver dag.

7. oktober 2020 Lån

Fordelene med Studielån

Det er mange fordeler ved studielån som du kanskje ikke er klar over. Når det kommer til å låne penger har nok de fleste blitt advart mot å låne mer penger enn nødvendig og hørt skrekkhistorier om hvor fort man kan bli sittende med uønsket og dyr gjeld. Når det kommer til studielån derimot, er det mye som taler for at du burde låne så mye du kan. Hvorfor dette er tilfellet kan du lese om her, samt hvem som kan søke om studielån og hvordan tilbakebetalingen fungerer i praksis.

5. oktober 2020 Sparing

3 punkter som kan hjelpe deg med å få det meste ut av sparepengene dine

Hva skal man gjøre for å få det meste ut av sparepengene sine er et spørsmål de fleste av oss gjerne vil vite svaret på. Uheldigvis finnes det ikke noe fasitsvar og det optimale vil alltid avhenge av den enkeltes personlige situasjon.Her er par ting du bør ha i tankene slik at du får mest mulig ut av sparepengene dine.

4. oktober 2020 Sparing

5 enkle sparetips for deg som har lyst å spare penger

Å spare penger er noe de fleste ikke liker ettersom det kan være tidkrevende og det krever en viss disiplin. Når du sparer så kan du ikke kan shoppe like mye, og i all hovedsak, bruke like mye penger som du har gjort før. Her er 5 enkle sparetips for deg som har lyst å spare penger:

29. september 2020 Lån

Slik velger du mellom forbrukslån og kontokreditt

De fleste av oss vil i løpet av livet ta opp et lån for oppussing, bilkjøp eller båtkjøp. I de fleste tilfeller vil vi snu oss til banken om vi trenger ekstra finansiering. Banken vil som oftest kunne tilby deg et forbrukslån eller kontokreditt. Både forbrukslån og kontokreditt har sine fordeler og ulemper. Det er derfor viktig å vite hva som er forskjellen på de to variantene.

28. september 2020 Lån

Derfor er det latterlig vanskelig å komme inn på boligmarkedet

Det er flere utfordringer som gjør det vanskelig å komme seg inn på boligmarkedet, særlig i de store byene og særlig hvis man står uten økonomisk støtte fra familie eller andre.

28. september 2020 Sparing

Unngå å gå i sparefellen når det er salg!

Når det kommer til salg og tilbud kan man fort miste oversikten, og ser seg blind på alle tusenlappene man tror man sparer. Hvis man har et snev av manglende impuls kontroll og et høyt fokus på før-priser, kan man ha fort for å tømme lommeboka på salg uten å ende opp med noe man virkelig trenger. Det kan kalles en spare-felle og kan fort koste sparekontoen nye innskudd. Vi kan nok alle kjenne oss igjen i hvor lett det er å bli lurt av lokketilbud, så enten du tenker på dette eller ikke, kan du få noen tips her for å unngå de verste fellene.

25. september 2020 Sparing

Mikrospar kan hjelpe deg å spare til hva som helst!

Er du mer glad i å bruke penger enn å spare penger, og utsetter å fylle opp sparekontoen? Da kan mikrosparing være perfekt for deg. Kontanter er sjelden vare om dagen og for alle som liker å dra kortet, så kan mikrosparing bidra til at sparekontoen fyller seg opp sakte men sikkert. Hvis du ikke har råd til å sette av et fast beløp av lønningen til sparing hver måned, så kan mikrospar være en mer fleksibel løsning. Her kan du lese om hvilke banker som tilbyr mikrospar, hva det går ut på og hvordan man setter det opp.

23. september 2020 Sparing

4 gode pengeråd som du kan lære av

Lever du fra lønning til lønning eller sitter med følelsen av at pengene alltid forsvinner før du vet ordet av det? Pengebruk, som det meste annet, er sterkt preget av vaner for de fleste av oss. Det positive vi kan ta fra det er at vaner kan endres. Hvis du vil spare til en ny bil eller eiendom, reise mer eller gjøre fremtiden sikrere for barna dine så kan det lønne seg å endre noen vaner for å spare mer hver måned. Faste utgifter og livet generelt kommer ofte i veien for sparing, så her skal vi dele fire gode råd for hvordan du kan bedre økonomien din.

23. september 2020 Sparing

Økonomitips for de i 20-årene

Det å søke lån og få kreditt for de eldre har blitt enklere, mens det er blitt vanskeligere for mange yngre mennesker. Mange unge legger seg dårlige betalingsvaner, dette kan skape problemer når de skal over i etableringsfasen hvis inkassosakene ikke gjøres opp og blir til betalingsanmerkninger. Selv om utviklingen har bedret seg blant de unge er det viktig å være bevisst på hvilke økonomiske forpliktelser man har råd til og anlegge gode betalingsvaner så tidlig som mulig. Her er noen tips for de i 20-åerene.

22. september 2020 Lån

Du må lese denne guiden til boliglån før du søker

Har du tenkt deg din egen bolig, men er usikker på hva banken legger vekt på når de vurderer en søknad om boliglån? Her kan du lese om hva som vektlegges og hva du bør tenke over når du søker om boliglån. Dette er din guide til boliglån.

17. september 2020 Lån

Bytt bank og spar penger

Det er kanskje ikke typisk norsk å prute, men nå som konkurransen mellom bankene har tatt seg opp kan det lønne seg å forhandle deg frem for å få de beste betingelsene. Ifølge forbrukerrådet er det tusenvis av rentekroner å spare ved å gå fra de store bankene til mindre nisjebanker. Så kanskje tiden er inne for å bytte bank? Med mindre du allerede har de beste betingelsene, skader det ikke å prøve å få bedre vilkår på dine lån.

15. september 2020 Sparing

7 merkelig måter du kan spare penger

Det hender at man av og til må være litt forsiktig med hvordan man bruker pengene man tjener. Hvis du er en av de som er i sparemodus så burde du lese disse 7 punktene ekstra nøye.

15. september 2020 Kredittkort

8 grunner til at du burde bruke et kredittkort

Kredittkort har fått mye negativ omtale i de siste årene, men er det virkelig så ille?

14. september 2020 Lån

Slik finner du det perfekte boliglånet

Det finnes flere typer boliglån tilpasset ulike livssituasjoner. Tradisjonelt fantes det bare standardlån og stort sett det eneste man trengte å forholde seg til var om man skulle velge flytende eller fast rente. To nye modeller har riktignok dukket opp på markedet i nyere tid. Førstehjemslån ble utviklet for å gjøre det enklere å komme seg inn på boligmarkedet, mens rammelån åpner for en mer fleksibel nedbetalingsplan for de som allerede har fast eiendom. Slik finner du det perfekte boliglånet!

8. september 2020 Sparing

Slik lager du et personlig budsjett

Enten du allerede sparer alle kvitteringer og fører nøye opp alle utlegg og inntekter, eller ikke aner hvor pengene forsvinner hver måned, kan budsjett være et ypperlig verktøy for få kontroll over privatøkonomien. Hvordan du setter opp budsjettet ditt og hvordan du bruker det er helt opp til deg, men det trenger ikke være vanskelig. I denne artikkelen tilbyr vi en enkel oversikt på hva et personlig budsjett burde inneholde, hva det er godt for og hvordan du får mest ut av det.

8. september 2020 Sparing

5 finansielle milepæler du må oppnå før du passerer 30 år

Mange sier at livet begynner når du passerer 30 år og det er kanskje sant. Det som skal være sikkert er at det er mye som skal falle på plass før du passerer 30 år, både økonomisk og personlig. Vi har tatt en nærmere titt på 5 finansielle milepæler som du burde oppnå før du passerer det magiske tallet:

7. september 2020 Lån

Alt du trenger å vite om renter

For alle som er det minste interessert i økonomi og ute etter de beste avtalene på lån, kredittkort og lignende, vet at renter er viktig å sammenligne. Hvis man blindt takker ja til et kredittkort som lover all verdens uten å se på renta kan det fort bli dyrt. Også når man tar opp lån, spesielt boliglån, er det mye snakk om renter, og ikke bare en type rente. For å gjøre deg bedre rustet når du skal ut å være din egen megler har vi samlet alt du trenger å vite om renter her.

4. september 2020 Lån

Når bør du vurdere å refinansiere?

Sliter du med mye smålån og kredittkortgjeld? Hvis det er tilfelle så kan det lønne seg å samle all gjelden under et større forbrukslån, også kjent som refinansiering. Refinansiering av gjeld vil si at du tar opp et nytt lån for å nedbetale gammel gjeld. Dette kan være et gunstig alternativ om du klarer å presse dine månedlige rentekostnader. Hvis rentekostnaden er uendret så har det ingen hensikt å refinansiere.